Test: Riese & Müller Charger GT silent

Wanneer je de Trek X-Caliber 8 wilt huren om de omgeving van Burgh-Haamstede te verkennen, dan wil je natuurlijk wel weten of dit de mountainbike is die voldoet aan jouw verwachtingen. En of je nu de polder induikt, het pittige Patrick Tolhoek ATB-parkoers wilt rijden of de rustige schelpenpaden of de Vroonweg naar Renesse op gaat: op de Kop van Schouwen is genoeg te beleven met een mountainbike. Maar, hoe rijdt dat nu: zo’n Trek X-Caliber 8 29-er? Dat lees je hier.

 

De aluminium Trek is een crosscountry-mountainbike voor zowel lage rondetijden op het parkoers als om een paar uur lekker rustig te fietsen. Daarmee is de ATB zowel geschikt voor beginnende mountainbikers als voor XC-racers die snel en spannend singletrack-plezier zoeken.

Onderdelen Trek X-Caliber

Trek mountainbikes staan vooral bekend vanwege hun beproefde geometrie van hun 29 inch fietsen en de hoogwaardige afmontage van de mountainbikes. De Trek X-Caliber 8 29-er is er in het matzwart en heeft een beproefde Sram aandrijving met twaalf versnellingen. Omdat er maar één voorblad aanwezig is, hoef je alleen maar na te denken over de juiste versnelling achteraan. Dat is wel zo makkelijk. Bovendien schakelt de ATB als een zonnetje en kom je dankzij de cassette met groot bereik overal boven.

Voor het comfort zorgen de soepele banden van het eigen merk Bontrager. De grotere klappen worden opgevangen door een RockShox voorvork. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je snel en veilig tot stilstand komt: of het nu op de verharde op de onverharde weg is.

Rijgedrag: stabiel en toch speels

Bij de geometrie moet een merk altijd keuzes maken: gaan ze voor vinnigheid, stabiliteit of zoeken ze het midden op? Bij het laatste is de kans groot dat het dan een onopvallende fiets wordt. Dat is zeker niet het geval bij deze Trek, waarbij de hoek van de zitbuis steil is. Dit zorgt ervoor dat je relatief recht boven de pedalen kunt zitten. Handig bij het klimmen en het zorgt voor een goede wendbaarheid. De hoek van het stuur (balhoofdhoek) is dan weer vrij lui, waardoor het stuurgedrag heel voorspelbaar en vertrouwd aanvoelt. Best of both worlds? Dat is heel goed gelukt bij deze Trek. De ideale ATB om een paar uur lekker op pad te gaan!

Specificaties Trek X-Caliber 8 29-er

Merk:                                    Trek

Frame materiaal:                   Aluminium Alpha Gold

Inclusief Pedalen:                   Ja, platformpedalen  

Aantal versnellingen:              12 versnellingen

Voorvork type:                       RockShox 30 Silver

Veerweg voorvork:                 100 mm

Lock-out voorvork:                 Ja, hendel op het stuur

Schakelgroep:                        SRAM SX Eagle

Remsysteem:                         Hydraulische Schijfremmen

Wielen:                                  Bontrager 29 inch

Banden:                                 Bontrager XR3 Comp 29 inch

 

Trek X-Caliber 8 huren

De Trek X-Caliber 8 kun je zelf proberen bij Jan de Jonge Fietsen in Burgh Haamstede. Wij hebben voor iedere lichaamslengte de juiste maat beschikbaar: 17,5, 19 en 21 inch.

Huren kan via deze website of door binnen te lopen bij Jan de Jonge Fietsen in Burgh-Haamstede. Je vindt ons aan de Kerkstraat 1 in Burgh-Haamstede. Wij zijn in de zomertijd open van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 uur tot 17.30 uur. Op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. In de winter zijn wij op dinsdag dicht.

Wil je voor de zondag een fiets huren? Dat is uiteraard ook mogelijk. Je kunt de fietsen op zaterdag ophalen rond 16.45 uur en op maandagmorgen rond 9.00 uur weer inleveren. Ons verhuurpunt en fietsenwinkel zijn goed bereikbaar met de auto, in Burgh-Haamstede kun je jouw auto gratis achter onze winkel parkeren.

Huur nu de Trek X-Caliber 8 > 

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  9.00-17.00
Dinsdag:  Gesloten
Woensdag:  9.00-17.00
Donderdag:  9.00-17.00
Vrijdag:  9.00-17.00
Zaterdag:  9.00-17.00
Zondag:  Gesloten
 

Wilt u dinsdag of zondag huren? Dat kan. U kunt de fietsen dan maandag of zaterdag ophalen om 16.45 uur .


Contactgegevens

Facebook